Qüestionaris de Moodle

5. Afegir preguntes al Qüestionari

Per afegir preguntes al qüestionari, simplement hem de fer clic sobre la icona del qüestionari que s’ha generat a la secció on l’hem creat. En entrar veurem un avís de que encara no hem afegit preguntes al qüestionari:


Fent clic al botó 'Edita el qüestionari' entrarem a una pantalla en la qual podrem afegir les preguntes al qüestionari:Polsant sobre l'opció 'Afegeix' podem triar entre crear la pregunta en aquest moment o triar una pregunta ja creada del Banc de Preguntes:
Si ja tenim les preguntes creades prèviament al Banc de preguntes, seleccionam aquesta opció:A la pantalla que ens apareix podem triar la Categoria que conté les preguntes que volem afegir al formulari. Seleccionam les caselles de les preguntes que volem afegir-hi i, llavors, polsam sobre el botó 'Afegeix les preguntes seleccionades al qüestionari'.

Podem anar repetint el procés les vegades que necessitem fins afegir totes les preguntes que desitgem al nostre qüestionari. Finalment tindrem una pantalla similar a la següent amb les preguntes afegides:


Tenim camps per determinar la qualificació de cada pregunta. Això ens permet fixar el pes relatiu de cada pregunta en el qüestionari. També tenim un camp  per fixar la qualificació màxima del qüestionari. Aquest valor no té perquè ser igual a la suma de les qualificacions individuals. Les qualificacions assolides pels alumnes  seran extrapolades segons el valor de la qualificació màxima. Hem de polsar el botó ‘Desa’ al costat de  qualificació màxima per guardar els canvis.

Un cop hàgim acabat d’afegir preguntes al nostre qüestionari i hàgim establert els valors de qualificació de les preguntes i el valor màxim de puntuació, ja el tindrem preparat per utilitzar-lo.

Abans que el comencin a fer els alumnes convé que el provem prèviament. Per això, podem utilitzar l'opció ‘Previsualització’ que tenim a l'esquerra al menú 'Administració' del qüestionari:


Llavors se’ns presenta el qüestionari de manera idèntica a com el visualitzaran els alumnes i podem provar de fer-ho, comprovant les puntuacions, les retroaccions...

Si en qualsevol moment volem modificar els paràmetres de configuració del qüestionari hem d'utilitzar l'opció 'Edita paràmetres' d'aquest mateix menú d'administració. Si el que volem fer és modificar la llista de preguntes que conté, haurem d'utilitzar l'opció 'Edita el qüestionari'