Tasca UT1. La Digitalització

Comprova el teu aprenentatge responent aquestes preguntes:


1. Explica breument què és la digitalització en les empreses i assenyala quatre avantatges de la seva implantació. 

2. Explica quatre possibles riscos que pugui suposar la digitalització en les empreses. 

3. Segurament en alguna ocasió hagis fet servir un assistent virtual, com Siri, Alexa o Google Assistant. Per a què l'has emprat? Quina valoració faries del resultat? Quina aplicació creus que podrien tenir en una empresa pertanyent al teu sector professional? 

4. Els codis QR estan cada vegada més presents en el nostre dia a dia, a més de que la seva creació és molt senzilla a través de pàgines web específiques per a això. Cerca informació a Internet sobre els possibles riscos de seguretat que pot comportar l'ús de codis QR i crea'n un amb l'enllaç de la informació que hagis trobat. 

5. Per què es comparen les tecnologies de la informació (IT) amb el «cervell de l'empresa»? I per què creus que es comparen les tecnologies d'operació (OT) amb els «braços i cames de l'empresa». 

6. Indica si les següents tecnologies són tecnologies IT o tecnologies OT: 

   - Sistema de reg automatitzat.

   - Llums amb sensor de moviment.

   - Emmagatzematge en el núvol.

   - Intel·ligència artificial.

   - Braços robòtics.

7. Cerca informació a Internet sobre l'ús de la IA (intel·ligència artificial) en els següents sectors, indicant almenys dos usos actuals: 

    - Medicina. 

    - Educació. 

    - Hosteleria. 

    - Automoció. 

    - Logística.

8. Elon Musk, propietari d'empreses com Tesla o X Corp. (antiga Twitter), va afirmar el 2017 que la intel·ligència artificial «amenaça l'existència de la nostra civilització». Què opines sobre aquesta afirmació? Estàs d'acord? Quin tipus de mesures creus que s'haurien de prendre per evitar els possibles riscos de la IA?